Aanmelden gemeentelijk onderwijs

Voor alle nieuwe inschrijvingen voor één van de gemeentelijke basisscholen van Galmaarden moet er voortaan digitaal aangemeld worden.

Meld je kind hier aan.

(!) Bij het aanmelden, moet je jouw schoolkeuze doorgeven. Het is sterk aangewezen om minstens een 2de schoolkeuze door te geven om zo te vermijden dat men bij slechts 1 schoolkeuze op de wachtlijst terecht komt, terwijl er op andere scholen nog ruim voldoende plaats is.


Schooljaar 2023-2024

De aanmelding is opgesplitst in 2 periodes: een voorrangsperiode en de gewone aanmeldingsperiode.

 

Blijft je kind op dezelfde school?

Dan hoef je niets te doen. De inschrijving gebeurt automatisch.

Kies je een andere gemeentelijke basisschool in Galmaarden of gaat je kind voor het eerst naar school? 

Volg de stappen hieronder om te bepalen of je kind voorrang heeft.

Is er een broer of zus ingeschreven in de school? 
Of werkt één van de ouders op de school?

 • Ja.
  Dan heb je voorrang.
  Kinderen uit deze voorrangsgroep, dien je aan te melden tussen 14 februari (9.30 uur) en 21 februari 2023 (16.30 uur)
  (!) Gedurende deze periode kunnen dus enkel kinderen aanmelden met dezelfde leefentiteit van reeds ingeschreven leerlingen (= broers en zussen, halfbroers en -zussen, stiefbroers en -zussen) en kinderen van personeelsleden verbonden aan de school.

De termijn van het aanmelden van voorrangsgroepen is verstreken.

 • Nee.
  Dan heb je geen voorrang.
  Kinderen uit de algemene aanmeldperiode, dien je aan te melden tussen 28 februari (9.30 uur) en 21 maart 2023 (16.30 uur). Vanaf 28 februari vind je hier het aanmeldingsformulier terug.

Meld je kind hier aan.


Procedure toewijzen inschrijving

Het moment waarop je aanmeldt, binnen één van de twee periodes, heeft geen enkele invloed op de toewijzing van een inschrijving. Het is dus niet het principe wie eerst komt, eerst maalt dat geldt. De aangemelde kinderen krijgen een rangorde toegewezen op basis van 2 parameters. In de eerste plaats op basis van de gewenste schoolkeuze en daarna op basis van het domicilieadres van het kind.

Kinderen uit de voorrangsgroep hebben wel voorrang op kinderen uit de gewone aanmeldingsperiode. Na de voorrangsperiode worden het aantal beschikbare plaatsen automatisch herberekend. 

Wanneer inschrijven?

Uiterlijk op 21 april 2023 volgt de bekendmaking van de resultaten van de aanmelding.

Tussen 24 april en 15 mei 2023 kunnen de gunstig gerangschikte kinderen inschrijven door langs te gaan op afspraak in de school.

Heb je het kind niet tijdig aangemeld, dan kan je het kind, enkel indien er nog vrije plaatsen zijn, vrij inschrijven vanaf 23 mei 2023.

Nog vragen?

Raadpleeg hieronder de veelgestelde vragen in de FAQ.

Hulp nodig? 

Heb je vragen of ondervind je een probleem bij de digitale aanmeldprocedure? Aarzel dan niet en contacteer de school waar je bij voorkeur wil aanmelden.

Gerelateerde items

Laatst aangepast op: 27-02-2023 om 15:21