Babytheek

Op 6 april 2022 opende babytheek Bever-Galmaarden-Herne zijn deuren in het GC Baljuwhuis. 

Wat is een babytheek?

De babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, slechts enkele keren per jaar je nichtje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen…
De babytheek wil een antwoord bieden aan jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal. Een beetje zoals de bibliotheek dus, maar dan om babyspullen te ontlenen voor een bepaalde periode. Nieuwe spullen zijn namelijk vaak duur en heb je maar beperkte tijd nodig. Waarom ze dan aankopen?
 

Gezocht: babyspullen in goede staat

Geloof jij in bewust verbruiken en heb je nog babyspullen in goede staat, die je niet meer gebruikt maar die je wel een tweede leven wil geven? Wij nemen ze met plezier van je over om andere ouders te helpen.
 

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers

Heb je enkele uurtjes per maand vrij? We zijn ook nog op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers om de babytheek mee te ondersteunen. Voel jij je geroepen? Neem contact op met de jeugddienst: jeugd@galmaarden.be of 054 89 04 39.
 

Meer info

Op de website van de babytheek vind je meer informatie over de werking van de babytheek. Hier vind je ook de openingsuren terug én een productencatalogus.
Hieronder vind je het huishoudelijk reglement terug.

De babytheek is een concept van Netwerk Bewust Verbruiken en Vlaanderen Circulair en kwam tot stand in samenwerking met de gemeenten Galmaarden, Bever en Herne, Huis van het Kind Pajottenland, Netwerk Bewust Verbruiken en Vlaanderen Circulair.

Laatst aangepast op: 29-12-2022 om 16:00