Boodschappendienst

Boodschappen doen, een dagelijks weerkerende klus. Brood halen, groenten en vlees, het grootwarenhuis bezoeken voor drank, koffie, zeep, afwastabletten en toiletpapier… elke dag hebben we wel iets nodig. Voor de meeste mensen is het een routine die ze inpassen in hun dagelijks leven. We staan er niet meer bij stil, maar lopen snel even binnen in de buurtwinkel of het warenhuis. Maar op een dag lukt het niet meer zo goed. De beentjes worden al wat slapper en de voetjes die gaan ook niet rapper. Of het dragen van de boodschappentas wordt te zwaar. Of men heeft geen eigen vervoer.

Het Sociaal Huis Galmaarden biedt in samenwerking met de Minder Mobielen Centrale een uitgebreide boodschappendienst aan. De boodschappendienst draait op vrijwilligers. Als lokaal bestuur probeert de gemeente een zo goed mogelijke schakel te creëren tussen aanvrager en vrijwilliger.

Voor wie

Ouderen, personen met een beperking en mensen in een sociale noodsituatie kunnen een beroep doen op deze dienstverlening. De aanvragende partij kan kiezen tussen:

  • Zelf de boodschappen doen in de winkel, terwijl de chauffeur-vrijwilliger buiten wacht.
  • Een boodschappenlijst meegeven aan de chauffeur van dienst. In dit geval gebeurt de betaling rechtstreeks aan de chauffeur.

Kostprijs

Lidmaatschap van de Minder Mobielen Centrale (MMC) is verplicht. 

Laatst aangepast op: 16-01-2024 om 15:55