De Lijn Flex

Sinds 6 januari 2024 vervangen de flexbussen van De Lijn Flex op heel wat plaatsen de gekende belbusjes. Het grote verschil zit in de uitbreiding van het aanbod. Zo kan je in verschillende gemeentes waar er vroeger géén belbussen reden, rekenen op de flexbus. Ook de beschikbare uren zijn uitgebreid.

Ontdek of de flexbus een oplossing biedt voor jou

Geeft de De Lijn-routeplanner aan dat je jouw traject niet of slechts deels kan afleggen met het vast openbaar vervoer? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een rit met de flexbus.

Waar en wanneer rijdt de flexbus?

Het flexvervoer is beschikbaar in heel wat gemeentes in Vlaanderen. De Lijn alle nodige informatie per provincie gerangschikt. Zo vind je snel het flexaanbod in jouw regio terug en weet je waar en wanneer op de flexbus te rekenen.

Reserveer de flexbus via Hoppin

Stelt de Hoppinreisplanner een flexbus voor om (een deel van) jouw traject af te leggen? Reserveer je rit dan vooraf. Dit doe je via de Hoppinapp, Hoppinwebsite of Hoppincentrale. Dat reserveren kan trouwens vanaf 30 dagen tot 30 minuten op voorhand. Al raden ze je aan tijdig op voorhand te boeken om er zeker van te zijn dat er nog een flexbus beschikbaar is.Meer info

Alle info vind je op de website van De Lijn en Hoppin.

Laatst aangepast op: 19-02-2024 om 16:03