Dienst Aangepast Vervoer (DAV)

De Dienst Aangepast Vervoer (DAV) van vzw Eigen Thuis vervoert inwoners van arrondissement Halle-Vilvoorde met beperkte mobiliteit die geen of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.


Wanneer

De dienst is 7 dagen op 7 beschikbaar van 7 uur ‘s morgens tot 24 uur ‘s avonds.

Kostprijs

Er is geen lidgeld vereist, geen doktersbewijs of geen inkomensbewijs. DAV vervoert je waarheen je wenst, zonder beperking in afstand of in reden van verplaatsing. De Dienst Aangepast Vervoer beschikt over aangepaste voertuigen die je van deur tot deur vervoeren. De chauffeurs helpen je bij het in- en uitstappen en maken je rolstoel veilig vast in de bus. Zij helpen je ook bij het binnen- en buitengaan van een gebouw.

Klanten betalen hun rit per persoon, ook wanneer meerdere personen tegelijkertijd vervoerd worden. Voor één assistent of begeleider van de klant is het vervoer gratis. Er wordt startgeld aangerekend en een prijs per kilometer die verschilt voor rolstoelgebruikers en niet-rolstoelgebruikers.

  • Een rolstoelgebruiker betaalt 2 euro startgeld per rit, plus 0,50 euro per km voor de eerste 50 km. Vanaf de 51e kilometer betaalt de rolstoelgebruiker 1,50 euro per kilometer.
  • Een niet-rolstoelgebruiker betaalt € 2 startgeld per rit, plus 0,66 euro per km voor voor de eerste 25 kilometer. Vanaf de 26e kilometer komt daar voor niet-rolstoelgebruikers nog 0,25 euro per km bij.
  • Inwoners van onze gemeente krijgen hierop een korting van 0,10 euro per km.

Praktisch

  • Een rit aanvragen doe je telefonisch via 02 270 94 36 of via mail op info@dav-grimbergen.net.
    Tijdens de week is er telefoonpermanentie tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur. Buiten deze uren kan je een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.
  • Ritten worden minimum 24 uur op voorhand aangevraagd.
  • Een rit voor de dag zelf nog kan enkel als er in het rittenschema nog ergens plaats is. Hoe sneller de aanvraag gebeurt, hoe groter de kans dat de rit ook effectief kan doorgaan. Aanvragen worden niet eerder dan een maand vooraf aanvaard. Vragen waaraan wij zelf niet tegemoet kunnen komen, verwijzen we door naar de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer.

Meer info

DAV - Mobiele Assistentie en Begeleiding
Grimbergsesteenweg 40 - 1850 Grimbergen
info@dav-grimbergen.net
02 270 94 36
www.eigenthuis.be

Deze dienst wordt gesteund door de Vlaamse Overheid en de provincie Vlaams Brabant en heeft een samenwerkingsverband met diverse gemeenten en steden uit de regio Halle-Vilvoorde.

Laatst aangepast op: 29-12-2022 om 12:09