Alle gemeentelijke basisscholen in Galmaarden kiezen voor digitaal aanmeldsysteem

Gepubliceerd op donderdag 2 februari 2023 om 08.00 uur
Voor de nieuwe inschrijvingen voor het schooljaar 2023-2024 moet er in de gemeentelijke basisscholen van Galmaarden voortaan digitaal aangemeld worden.

Aanschuiven of kamperen voor de schoolpoort zullen we hier dus niet (meer) meemaken.
Het Sint-Catharinecollege neemt niet deel aan de digitale aanmeldprocedure.

Blijft je kind op dezelfde school, dan hoef je als ouder niets te doen. De inschrijving gebeurt automatisch. Kies je een andere gemeentelijke basisschool in Galmaarden of gaat je kind voor het eerst naar school? Dan moet je je kind dus eerst online aanmelden via www.galmaarden.be/aanmelden-onderwijs.

Aanmeldingsperiode

De aanmelding is opgesplitst in 2 periodes. 

  • Voorrangsgroepen kunnen zich aanmelden van 14 februari (9.30 uur) tot en met 21 februari 2023 (16.30 uur).
    Wat is een voorrangsgroep? Dit zijn leerlingen met dezelfde leefentiteit (= broers, zussen, halfbroers, -zussen, stiefbroers en -zussen) van reeds ingeschreven leerlingen en kinderen van personeelsleden verbonden aan de school.
  • De gewone aanmeldingsperiode loopt van 28 februari (9.30 uur) tot en met 21 maart 2023 (16.30 uur)

Niet volgens principe ‘wie eerst komt, eerst maalt’

De schoolkeuze en de afstand van domicilieadres tot op school zijn belangrijke criteria om de leerlingen te verdelen over de verschillende scholen.

Inschrijvingsperiode

Uiterlijk op 21 april 2023 volgt de bekendmaking van de resultaten van de aanmelding. Tussen 24 april en 15 mei 2023 kunnen de gunstig gerangschikte kinderen zich inschrijven door langs te gaan, op afspraak, in de school.
Wie het kind niet tijdig heeft aangemeld kan, enkel indien er nog vrije plaatsen zijn, vrij inschrijven vanaf 23 mei 2023.


Ouders die vragen hebben of een probleem ondervinden bij de digitale aanmeldprocedure kunnen steeds contact opnemen met de school waarvoor zij bij voorkeur willen aanmelden.