Energiehuis 3Wplus

Inwoners van Halle-Vilvoorde kunnen op het digitaal Energiehuis van 3Wplus terecht met al hun vragen rond duurzaam wonen. 

Iedereen die in Halle-Vilvoorde duurzaam wil wonen of (ver)bouwen kan alle informatie hierover voortaan terugvinden op het digitaal Energiehuis van 3Wplus. Het digitaal platform energiehuis.3wplus.be zorgt ervoor dat iedere burger uit één van de 35 gemeenten thuis zelf al de nodige informatie kan opzoeken en na enkele muisklikken kan achterhalen wie gecontacteerd kan worden voor extra uitleg. Het digitaal Energiehuis bevat een gemakkelijke zoekmachine waarmee bezoekers door het invoeren van de naam of postcode van hun gemeente een overzicht krijgen van welke diensten voor hen van toepassing zijn. Zo is het voor iedereen snel duidelijk wie bijvoorbeeld de renovatiecoach of energiesnoeier in zijn of haar gemeente is.

Op het digitaal Energiehuis is ook aandacht voor het draaglijk houden van investeringen. Er zijn immers energieleningen, premies en subsidies waar een burger aanspraak op kan maken. Alleen is het niet altijd even gemakkelijk om daar wegwijs in te geraken. Via het digitaal Energiehuis kan iedereen ook zelf nagaan hoe energiezuinig of energieverslindend zijn of haar woning is. De renovatiecoach voor de desbetreffende gemeente helpt de burger dan verder. Het digitaal Energiehuis, dat voorzien is van een chatbox, is te raadplegen via energiehuis.3wplus.be.

Laatst aangepast op: 29-12-2022 om 14:46