Fietsen

Markroute

Deze route loopt over het grondgebied van Galmaarden - Viane - Bever - Sint-Pieters-Kapelle - Herne - Vollezele - Tollembeek.
Afstand: 45 km
Vertrekpunt: GC Baljuwhuis (Marktplein) te Galmaarden
Bewegwijzering: zeshoekige ijzeren bordjes met vermelding Markroute
Meer info: info@toerisme-pajottenland.be 

R.EV 1703 Cycling Route

Met Remco Evenepoel door het Pajottenland

Het Pajottenland is het geheime wapen van Remco Evenepoel. Hij kan er elke dag urenlang trainen en nooit geraakt hij erop uitgekeken. “Elke wielrenner vindt hier zijn ding”, vindt Remco. “De golvende wegen zijn echt een plezier om over te rijden. Maar vergis je niet, je kan ook heel lastige trajecten uitstippelen.
Met de R.EV 1703 Cycling Route doorklief je onze gemeente en het Pajottenland over de favoriete wegen en hellingen van Remco Evenepoel. Het prachtige landschap van Bruegel, geuze en het Brabantse trekpaard is een heerlijk fietsland. Met korte hellingen, soepel bochtenwerk en open vergezichten. Een must voor elke flandrien, op een zucht van de Vlaamse Ardennen.

Deze sportieve fietsroute is 94 kilometer lang, goed voor 840 hoogtemeters. De route is bewegwijzerd, maar je kan ook de gpx-coördinaten downloaden zodat de gps je de weg leidt.
Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/cyclingroutes of www.toerismevlaamsbrabant.be/remco 

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang... fiets van knooppunt naar knooppunt en beleef het Pajottenland en heel de provincie Vlaams-Brabant op twee wielen. In totaal bedraagt het netwerk 2.000 km.

Je kan je eigen route gratis uitstippelen op de fietsrouteplanner, of gebruik maken van deze fietskaart.

Nog meer fietsplezier in het Pajottenland en de provincie Vlaams-Brabant? Neem hier een kijkje.

De Groene Gordel

Pajottenland & Zennevallei vormt samen met de Brabantse Kouters en het Dijleland de toeristische regio Groene Gordel. Een bruisende en groene regio vlakbij Brussel. 

De Groene Gordel is een regio met gracieuze parken en tuinen en mysterieuze bossen. Je proeft er de strafste streekproducten en niet te vergeten de alom gekende streekbieren die je kan ontdekken in één van de vele, gezellige dorpscaféetjes. Neem zeker een selfie met de mascotte van de Groene Gordel: het Brabants trekpaard!  

Op www.groenegordel.be kan je nog veel meer info over deze prachtige regio vinden.

Vollegaasroute

​In het hart van het Pajottenland komt een vlotte fietsverbinding die toelaat om snel naar Brussel te pendelen: de VolleGaasfietsroute.
 
Het afgelopen jaar bestudeerde de provincie Vlaams-Brabant, in de schoot van het strategisch project Opgewekt Pajottenland, en samen met de gemeenten Galmaarden, Gooik, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw, de mogelijkheden voor deze nieuwe fietsverbinding.

De leefbaarheid van de woonomgeving wordt mee bepaald door de manier waarop we ons verplaatsen. Daarnaast kan een duurzaam mobiliteitsnetwerk een goede stap zijn naar een modal shift ten voordele van de (elektrische) fiets. De VolleGaasroute is een doorfietsroute van hartje Pajottenland naar Brussel en terug, die haar steentje hiertoe kan bijdragen.
Op termijn kan deze vooral woon-werkverkeer fietsroute ook het weekend toerisme vanuit Brussel aanzwengelen richting Pajottenland.
 
Meer info vind je op vollegaas.be.

Laatst aangepast op: 29-12-2022 om 12:02