Gezinszorg

Kan je door ziekte, leeftijd, handicap of bijzondere omstandigheden tijdelijk of permanent niet meer zorgen voor je huishouden, voor je administratie, voor je eigen verzorging of voor die van je gezin? In samenwerking met de OCMW’s van Dilbeek, Galmaarden, Geraardsbergen, Herne, Hoeilaart, Kraainem, Lennik, Linkebeek, Machelen, Meise, Overijse, Pepingen en Ternat is de erkende Regionale Dienst Gezinshulp Welzijnskoepel West-Brabant opgericht.

Deze dienst kan een aanvulling zijn bij de zorg van familie, derden of andere hulpverleners waarbij het thuismilieu centraal staat. De polyvalent verzorgende staat klaar om je te helpen met taken zoals wassen en strijken van de kledij, maaltijden bereiden en toedienen, helpen bij het nemen van klaargezette medicatie, ondersteuning bij administratie, hulp bij aan- en uitkleden, dagelijks of wekelijks toilet enz. De verzorgenden stellen geen medische of verpleegkundige handelingen.

De dienst gezinszorg onderzoekt je aanvraag en de duur van de hulpverlening wordt bepaald in onderling overleg. Voor gezinszorg betaal je een uurtarief op basis van je netto gezinsinkomen. Deze tarieven zijn vastgelegd door de Vlaamse overheid. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in je bijdrage via de mutualiteit. 

Zitdag

De verantwoordelijke voor de gezinszorg in onze regio heeft een zitdag in het Sociaal Huis. Deze zitdag vindt plaats elke woensdagvoormiddag. Je dient vooraf een afspraak te maken met Melissa Deville: melissa.deville@welzijnskoepelwb.be of via 0485 17 00 44.

Meer info

Meer informatie vind je op de website van Welzijnskoepel West-Brabant.

Gerelateerde items

Laatst aangepast op: 17-05-2023 om 09:59