Gezocht: gemachtigde opzichters

Gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2023 om 09.55 uur
Zit er een gemachtigd opzichter in jou? Naar jaarlijkse gewoonte organiseert provincie Vlaams-Brabant dit najaar een opleiding voor gemachtigd opzichters.

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden,... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Wat is een gemachtigd opzichter?

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurige armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel.
Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter.

Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan.
De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Inschrijven

Vooraf inschrijven voor één van deze sessies is verplicht. Wees er snel bij!
Inschrijven kan enkel online via www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters

Meer info

Provincie Vlaams-Brabant | Directie Mens - PIVO Politieschool | Poverstraat 75 - 1731 Asse
02 456 89 23 (Marleen Van Nieuwenhove) | pivo.politie@vlaamsbrabant.be