Goedgekeurde projecten Leader Pajottenland +

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2024 om 19.24 uur
In het Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch in Roosdaal werden de 13 projecten bekendgemaakt en voorgesteld die weerhouden werden na de eerste oproep in het kader van de vierde Leader-programmaperiode (2023-2027).

De 13 goedgekeurde projecten zijn opgedeeld in 6 reguliere- en 7 microprojecten. In bijlage vind je een overzicht van alle projecten.

Zo werd de herbestemming van de Sint-Pieterskerk in Galmaarden weerhouden en kregen we 242.726 euro.
De Sint-Pieterskerk in Galmaarden staat sinds de brand in 2008 al jaren leeg. Ondertussen zijn de werken gestart om de kerk te herbestemmen tot de gemeentelijke bibliotheek, tot een overdekte markthal en tot een inclusieve toeristische landmark. Op de nieuwe kerksite wordt ingezet op een doorgedreven toerisme- en erfgoedbeleving, door de kerktoren in te richten als panoramapunt met zicht op de Markvallei en de Pajotse heuvels en door een polyvalente expozaal in te richten met erfgoedobjecten.

Alle publiek toegankelijke niveaus worden integraal toegankelijk met trap én lift, waarbij inclusiviteit een echt speerpunt wordt in dit project. De inkomhal wordt aangekleed als onbemand toeristisch onthaal, waar elke recreant zijn gading zal vinden in al het moois dat onze streek te bieden heeft.