Groepsaankoop regenwatertonnen

Wateroverlast wordt vaak veroorzaakt door hevige regenbuien die niet of onvoldoende kunnen opgevangen worden door de bestaande afwatering. Daarom is het zinvol om een extra buffer te voorzien via bijvoorbeeld regenwatertonnen. 

De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven en zware regenval met wateroverlast. Het ziet ernaar uit dat dit soort weersomstandigheden in de toekomst zal toenemen, zodat de noodzaak aan uitgebreide infrastructuur voor de beheersing van droogte en wateroverlast wenselijk is.

Bij hevige regenval is de plotse hoeveelheid hemelwater zo groot dat het water geen tijd heeft om te infiltreren in de bodem, en de afvoer het debiet niet kan verwerken. Dit geeft lokale wateroverlast tot gevolg.

Door de opvang van hemelwater wordt de afvoer gebufferd en neemt het risico op wateroverlast af. Het opgevangen water kan onder andere worden hergebruikt in de tuin of voor het poetsen. Zeker in tijden van droogte, waarin zuinig gebruik van leidingwater noodzakelijk is, is dit een voordeel.

Daarom organiseert het lokaal bestuur van Galmaarden in samenwerking met Haviland Intercommunale komende lente een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Bestel nu jouw regenwaterton!

De regenwatertonnen en toebehoren kunnen tot 15 september 2024 worden doorgegeven. Haviland verzamelt alle aanvragen en plaatst vervolgens de bestellingen bij de leverancier. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een factuur rechtstreeks van de leverancier. Je betaalt die binnen de vooropgestelde termijn en wacht op een seintje voor de afhaling.

Bestellen kan via www.haviland.be/nl/regenwatertonnen-editie-2024 Op deze website kan je ook info terugvinden over de prijzen, de beschikbare modellen en voorwaarden voor aankoop en levering.

De deelnemende gemeenten zijn: Affligem, Asse, Bever, Galmaarden, Kampenhout, Kapelle-op-den-bos, Londerzeel, Overijse, Pepingen, Ternat.

Meer info

Neem contact op met onze milieudienst via milieu@galmaarden.be of via 054 89 04 30
Of met Haviland: Gwendoline Ziber - gwendoline.ziber@haviland.be - 0499 39 33 27

Gerelateerde items

Laatst aangepast op: 13-06-2024 om 10:51