Het lokaal klimaat- en energiepact

Europa wil tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent worden. Vlaanderen vertaalde deze Europese ambitie in het Vlaams Energie- en Klimaatplan. Het LEKP bevat een reeks maatregelen en initiatieven die gericht zijn op het verminderen van onze CO²-uitstoot, het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen en het aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Boom geplant? Laat het ons weten!

Meer en meer mensen zetten zich in voor de klimaattransitie. Vaak gaat dat onopgemerkt voorbij. Daarom roepen we inwoners, bedrijven en verenigingen op om deze realisaties door te geven.

Heb je een boom geplant? Of een stuk haag bijgezet? Heb je jouw voortuin onthard of een regenwaterput geïnstalleerd? Laat het ons weten, want ook jouw actie maakt het verschil! Iedereen kan meedoen, want ook als burger kan je Galmaarden helpen om de klimaat-
doelstellingen tegen 2030 te halen. SAMEN!


Registreer jouw actie via het Groenblauwpeil

Registreer jouw acties in de online toepassing Groenblauwpeil. Hier meld je je aan via jouw burgerprofiel en kan je jouw verbeteringen toevoegen. Kies na het aanmelden voor ‘nieuwe LEKP-verbetering toevoegen’ om aan de slag te gaan.
Je vindt er ook concreet advies om zelf aan de slag te gaan en je huis, tuin en oprit groener én blauwer te maken.

Subsidie ontharding en vergroening

Vergeet ook niet om jouw subsidie ontharding en vergroening aan te vragen! Meer info vind je hier.