Koesterweek 8 - 15 december

Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2023 om 15.45 uur
Zoveel mogelijk hartjes in Galmaarden voor gezinnen die een kind* missen. Toon jij ook jouw hart?

Het lokaal bestuur van Galmaarden neemt ook dit jaar deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, de vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*.
Samen met meer dan 200 steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijsen we op vrijdag 8 december de Koestervlag, zodat we een hele week lang ons hart kunnen tonen voor de gezinnen die een kind* missen.

Het is belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor deze gezinnen. Dat we laten zien dat we hun verdriet erkennen en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Daarom willen we met veel liefde ons hart tonen en roepen we al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

Overal hartjes

De hele week lang willen we samen met onze inwoners zoveel mogelijk hartjes in het straatbeeld brengen. Hang een affiche of kleurplaat uit op je raam of in de etalage van jouw handelszaak. Je vindt deze onderaan deze pagina terug. Of deel een hartje op sociale media, … Of steek op zondag 10 december om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kinderen* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. 

Koesterweekchallenge

Tijdens de Koesterweek wil het Berrefonds de sociale media overspoelen met hartjes in alle kleuren, vormen en maten. En daarom lanceert de vzw een heuse Koesterweekchallenge! Vind een hartje in de natuur of tover er eentje op je werkplek, in je sportclub of favoriete gerechtje en deel het op sociale media. Ga ook jij op zoek naar hartjes? Op koesterweek.be vind je alle info.

Niet zo actief op sociale media? Dan kun je op tal van andere manieren je hart tonen. Stuur een berichtje of kaartje naar iemand in je omgeving die een kind* verloor of laat een bos bloemen afleveren. Elk warm gebaar wordt ontzettend gewaardeerd.

Gratis webinars en podcasts rond rouw en verdriet

Daarnaast organiseert het Berrefonds van 8 tot en met 15 december nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en podcasts rond rouw en verdriet, ook allemaal terug te vinden op koesterweek.be vanaf 8 december.