Galmaarden kleurt opnieuw rood door coronabesmettingen

Galmaarden kleurt opnieuw rood. En dat is geen goed nieuws! Er is geen reden tot paniek, maar dit is wel een duidelijke wake up call. Het is belangrijk om alert te blijven voor het coronavirus. Ook wanneer je volledig bent gevaccineerd. Ook dan kan je besmet geraken met het coronavirus én het doorgeven. 

Er is de voorbije dagen en hoger en toenemend aantal besmettingen met Covid-19 vastgesteld waardoor onze gemeente in 'Alert' werd geplaatst.
 
Er wordt aan onze inwoners met aandrang gevraagd om zoveel mogelijk de coronamaatregelen preventief te respecteren en de nodige voorzorgen te nemen.
Aan de besmette personen wordt gevraagd de quarantainemaatregelen strikt na te volgen. Zoniet verspreidt het virus zich opnieuw uiterst snel. Dat willen we duidelijk niet.

Laten we er samen voor zorgen dat ons sociaal leven niet opnieuw fors wordt ingeperkt en dat onze scholen open kunnen blijven. Voor velen zou een nieuwe terugval mentaal een zware inspanning vragen, zeker nu we voor een donkere periode staan in de herfst en de winter.
 
Het is belangrijk de nodige voorzorgsmaatregelen te blijven volgen om zo de stijging af te remmen: ontsmet tijdig je handen en houd voldoende afstand. Wanneer je de afstand niet kan respecteren, draag je best een mondmasker. Ben je ziek of vertoon je symptomen? Blijf dan thuis en raadpleeg je dokter.
 
 
Samen kunnen we dit! Net zoals we samen al mooie resultaten hebben bereikt met onze vaccinatiecampagne. 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]