Oproep aan vrijwilligers voor gemeentebestuur

Bent u pas gepensioneerd en voelt u zich nog te vitaal om enkel ‘op rust’ te zijn? Bent  u op zoek naar de gepaste job, maar bereid om tussendoor even iets anders te proberen? Wil u zich in uw vrije tijd ten dienste stellen van uw vrienden, buren of hun kinderen?
 
Het gemeentebestuur van Galmaarden gaat actief op zoek naar vrijwilligers.
 
In het verleden bleef de gemeentelijke vrijwilligerswerking eerder beperkt tot een passieve  rol waarbij mensen met bijvoorbeeld een passie voor onze bibliotheek of beeldende kunsten zich belangeloos inzetten voor de lokale gemeenschap. Op basis van hun engagement, leerden kinderen tekenen, lezen, creatief denken en vooral genieten.
 
Wij zijn ervan overtuigd dat het in de huidige maatschappij een meerwaarde is om die mensen die de behoefte voelen om zich ten dienste te stellen van anderen, actief bij het gemeentebeleid te betrekken.
 
Momenteel zijn we voornamelijk op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten in het kader van ons gemeentelijk onderwijs: kinderopvang, leesouders, studietoezicht,… het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden.
 
Ondanks het vrijwillige karakter van de samenwerking, hoeft het vrijwilligerswerk niet geheel zonder vergoeding te gebeuren. Er bestaan mogelijkheden om een kostenvergoeding uit te keren, zonder dat er daarom noodzakelijk een arbeidsovereenkomst ontstaat.
 
Alle vrijwilligers van het gemeentebestuur zijn ook degelijk verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.
 
Voelt u zich aangesproken?
Neem dan snel contact op met het gemeentebestuur voor meer informatie:
Gemeente Galmaarden
Marktplein 17
1570 Galmaarden
054 89 04 00
info@galmaarden.be

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]