Update: verstrenging van de coronamaatregelen

Zonet besliste het overlegcomité tot een verstrenging van de maatregelen in de strijd tegen COVID-19.

De ontwikkeling van de pandemie is zorgwekkend omdat het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in sterk stijgende lijn zit.
Het strikt opvolgen van deze maatregelen is absoluut noodzakelijk om onze gezondheidszorg te beschermen, scholen maximaal open te houden en onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Volgt men deze maatregelen niet dan zullen nog strengere maatregelen noodzakelijk zijn. Het opvolgen van de maatregelen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.
Deze maatregelen gelden voor het hele grondgebied vanaf vrijdag 9 oktober tot en met 9 november, waarna ze zullen worden geëvalueerd.

Tegelijkertijd besliste provinciegouverneur Spooren van Vlaams-Brabant om meer duidelijkheid en uniformiteit te bieden over de mondmaskerplicht. In een aantal publieke plaatsen (openbare gebouwen, begraafplaatsen bij Allerheiligen) en op evenementen (markten en kermissen, toeschouwers bij sportwedstrijden) is het nu weer verplicht voor +12-jarigen om een mondneusmasker te dragen. 
Meer informatie over deze beslissing vindt u hier.
 
Van zodra de regelgevende teksten en de nieuwe FAQ beschikbaar zijn, delen wij deze met u via onze corona-pagina.


 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]