Lessenreeks Nordic Walking

De eerste lessen Nordic Walkin in 2023 vielen in de smaak bij de deelnemers en dus organiseert de sportdienst graag een nieuwe lessenreeks in 2024.

Nordic Walking is een intensieve wandelvorm met aangepaste skistokken, die poles worden genoemd. De stokken zorgen ervoor dat de knieën veel minder belast worden dan bijvoorbeeld bij hardlopen. De spieren van benen, armen en rug worden getraind zonder de gewrichten zwaarder te belasten.

Door het gebruik van de juiste techniek en goede stokken kunnen de conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd. Het is belangrijk dat Nordic Walking met de juiste techniek wordt uitgevoerd. Niet alleen voorkomt dit blessures, maar bij een juist uitgevoerde techniek wordt ook een zo hoog mogelijk rendement uit de inspanningen behaald.

Nordic Walking is in Finland ontstaan als zomertraining voor langlaufers.

  • WANNEER: vrijdag 1, 8, 15, 22 en 29 maart, 19 en 26 april en 3, 17, 24 en 31 mei telkens van 10 tot 11 uur.
  • WAAR: Eerste les: vertrek aan het GC Baljuwhuis. Kom op tijd! De startplaats voor de latere lessen zal bepaald worden in onderling overleg tussen de lesgever en de deelnemers
  • PRIJS: 2 euro/les of 15 euro voor een 10-beurtenkaart (ook geldig voor het onderhoudsturnen)
  • MEE TE BRENGEN: Aangepaste kledij i.f.v. de weersomstandigheden. Het materiaal wordt door de lesgever voorzien.
  • VOOR WIE: Geen ervaring vereist. Iedereen kan deelnemen.
  • INSCHRIJVEN: Er worden maximaal 20 deelnemers toegelaten per les. Inschrijven via sport@galmaarden.be of via 054 89 04 35. Beurtenkaarten kunnen aangekocht worden bij de sportdienst (1ste verdieping Baljuwhuis)
  • MEER INFO: 054 89 04 35 · sport@galmaarden.be

Belangrijk! In tegenstelling tot het onderhoudsturnen is inschrijving verplicht, gezien het maximum aantal van 20 deelnemers.

Laatst aangepast op: 06-02-2024 om 12:07