Oproep concessie voor het organiseren van groepsopvang voor baby’s en peuters

Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2024 om 11.14 uur
Het lokaal bestuur van Galmaarden is op zoek naar bijkomende opvangplaatsen van baby’s en peuters tot de leeftijd dat ze naar de kleuterschool gaan en wil hierin een regierol opnemen.

Er wordt gezocht naar (een groep van) onthaalouders of een organisatie/ zelfstandig opvanginitiatief die een uitbreiding van de huidige kinderopvang realiseert. Dit wil zeggen dat er extra plaatsen moeten gecreëerd worden ten opzichte van het huidige aanbod in Galmaarden.

Er werd beslist om hiervoor de locatie Kammeersweg 8 te Galmaarden te voorzien als opvangplaats.  
De lokalen worden eerst verder door ons opgeknapt (uitvoeren van noodzakelijke verfraaiingswerken zoals onder andere wegwerken van scherpe hoeken, schilderen, toewerken trap naar boven, herstellen terras, afsluiten tuin) en de infrastructuur is geschikt om kwaliteitsvolle kinderopvang te organiseren en voldoet minstens aan de voorwaarden, vermeld in het  Vergunningsbesluit van 22 november 2013. 

Het betreft een oppervlakte van 363,75m² die kan ingevuld worden op volgende wijze: 

  • Inkomsas van 13,89m² met ruimte voor buggy’s en maxi-cosi’s + toilet
  • 1 lokaal geschikt als leefruimte met een oppervlakte van 42,73m²
  • 1 keuken + 1 leefruimte met een oppervlakte van 31,06m², geschikt als eetplaats
  • 3 slaapruimtes van 14,39m², 15,60m² en 13,93m²
  • 2 wasruimtes van 9,17m² en 2,20m²


Het sociaal welzijn en de mogelijkheid tot opvang voor alle doelgroepen is een beleidsdoelstelling van het bestuur. Bijgevolg zal het aanbieden van IKT (inkomens gerelateerd tarief) mede van belang zijn.  


Hoe intekenen?

Onthaalouders, organisaties of zelfstandige opvanginitiatieven kunnen intekenen op de concessie, die kan opgevraagd worden bij de jeugddienst (isabelle.degauquier@galmaarden.be – 054 89 04 35). De concessie stelt voorop om een groepsopvang samenwerkende onthaalouders te realiseren.

Op datum van woensdag 29 mei van 16 tot 18 uur kan het gebouw bezocht worden en kunnen er vragen gesteld worden. Inschrijven hiervoor kan via isabelle.degauquier@galmaarden.be of 054 89 04 35 tot 2 dagen voor datum.  

Concessievoorstellen worden verwacht uiterlijk vrijdag 21 juni 2024 om 12 uur.