Sportregiowerking Pajottenland

 

Met de steun van Sport Vlaanderen is door 10 gemeentelijke sportdiensten de ‘Interlokale Vereniging Sportregio Pajottenland’ opgericht. De samenwerking maakt een aantal grotere sportactiviteiten en kennisuitwisseling mogelijk, die de kleinere gemeenten afzonderlijk niet zouden kunnen waar maken.
Deze 10 gemeenten maken deel uit van de sportregio ILV Pajottenland: Affligem, Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Ternat.

Wat doet deze interlokale vereniging? 
Dit gaat van groepsaankopen op vlak van sportmateriaal, over samenwerken aan een regionaal subsidiereglement tot de organisatie van gemeenschappelijke activiteiten. Enkele voorbeelden zijn:
  • voorzien van een laagdrempelig sportaanbod in teken van het ‘Bewegen op Verwijzing’ project
  • organisatie G-sportkamp
  • organisatie Kijk! Ik fiets!
  • organisatie personeelssportdag (voor gemeente- en OCMW-personeel)
  • organisatie kleuterhappenings
  • organisatie Sporteldag

Verhoging van de kwaliteitszorg binnen de sportclubs is ook een betrachting van de regiowerking. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan vorming.
Zo voorzien ze een bijscholing voor redders in Ternat en Liedekerke en organiseren ze sporttechnische en sportbestuurlijke infoavonden voor de sportclubs.

Meer info
Sportdienst Galmaarden
Kammeersweg 2
1570 Galmaarden
054 89 04 35
sport@galmaarden.be

 

 


 

 

 


© Gemeente Galmaarden - Marktplein 17, 1570 Galmaarden - T 054 89 04 00 - info@galmaarden.be - Facebook - OND 0207.508.338
Sociaal Huis - Marktplein 19, 1570 Galmaarden - T054 89 04 70 - sociaalhuis@galmaarden.be

[ Powered by The eForum Factory ]