Project Statiestraat - Tollembeek

Op maandag 27 februari 2023 zullen de werken gefaseerd starten. Inwoners werden uitgenodigd om een infoavond op woensdag 15 februari bij te wonen. Hieronder vind je de presentatie terug.

Je vindt er ook informatieve folders van Fluvius (Hoe een premie aanvragen?) en Vlario (Keuring privéwaterafvoer) terug.

UPDATE 15.05.2024

De frees- en asfaltwerken gaan van start! Consulteer hieronder de bewonersbrief voor alle info.

UPDATE 19.03.2024

De werken worden verlengd tot 30 juni 2024.

UPDATE 06.03.2024

Info uit de bewonersbrief van de aannemer (zie ook onderaan deze pagina):

  • Statiestraat: Vanaf maandag 11 maart t.e.m. vrijdag 29 maart zullen de nodige afkoppelingswerken gerealiseerd worden in de Statiestraat (= woningen van de Plaatsstraat t.e.m. Begijnhofstraat).
      • Op dat moment zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Een wegomlegging wordt voorzien via de Zeuningenstraat en de Flieterkouter.
  • De Begijnhofstraat wordt deze week gebetonneerd en blijft hierdoor afgesloten voor verkeer gedurende het uithardingsproces.
  • Meer info over het plaatselijk verkeer en vuilnisophaling vind je terug in de bewonersbrief.


Binnen de 14 dagen zouden ook de werken aan de stationsparking starten. De werken zouden +/- 8 weken duren. De aannemer zal voor de start van de werken een infobrief opmaken die ook onder de ruitenwissers van de wagens op de parking zullen worden gestoken.
De werken zullen stilliggen tijdens het bouwverlof van 30 maart t.e.m. 7 april.

Laatst aangepast op: 15-05-2024 om 08:47