Sociale tewerkstelling

Wie bij ons financiële hulp vraagt, zetten we zo snel mogelijk op weg naar een geschikte opleiding of werk, want een job is nog steeds de beste garantie op financiële onafhankelijkheid.

Het Sociaal Huis kan je zinvol werk aanbieden via een sociaal statuut (de zogenaamde art. 60 of art. 61 tewerkstelling). In dit geval komt je in dienst bij het Sociaal Huis. De tewerkstelling is beperkt in tijd, maar ondertussen doe je de nodige werkervaring op. Op het einde van de tewerkstelling heb je - indien je niet in een ander statuut aan de slag kan blijven - recht op een werkloosheidsvergoeding. 
De voorwaarden tot het bekomen van een tewerkstelling als art. 60 §7 zijn zeer specifiek.


Voor alle andere vormen van tewerkstelling, het zoeken naar werk, of begeleiding daarbij, verwijzen onze diensten door naar onze partners van VDAB. VDAB heeft zijn dienstverlening volledig gedigitaliseerd. Je kan dus niet alleen vacatures en opleidingen opzoeken via hun website, maar je kan je ook inschrijven als werkzoekende.
 
Heb je thuis geen internet of heb je begeleiding nodig, dan kan je steeds terecht in een VDAB kantoor/werkwinkel bij jou in de buurt. Welk kantoor/werkwinkel het dichtst bij jou in de buurt is kan je opzoeken op de website van VDAB. Je kan ook steeds telefonisch contact opnemen op volgend gratis telefoonnummer 0800 30 700. 

Laatst aangepast op: 03-01-2023 om 13:43