Torentoer Pajottenland

Gepubliceerd op donderdag 6 juni 2024 om 19.58 uur
De Torentoer Pajottenland staat in de steigers! En Galmaarden stapt mee in het verhaal. Net zoals Herne en Gooik.

Met wandel-, fiets- en MTBroutes worden drie torens van 15 meter hoog in de drie gemeenten met elkaar verbonden. Gluren bij de (nieuwe) buren kan deze zomer van op adembenemende hoogte! De torens bieden niet alleen een nieuw zicht op de omgeving. De torens staan ook met elkaar in verbinding via wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. De drie gemeenten van Pajottegem bijten de spits van Torentoer Pajottenland af. In een tweede fase, vanaf 1 juli, stapt ook gemeente Lennik mee in het verhaal.

Met Torentoer Pajottenland willen Galmaarden, Gooik en Herne de inwoners aanzetten tot meer beweging en hen laten genieten van een dagje vakantie in eigen streek. Tegelijkertijd (her)ontdekken ze ook de troeven van de buren van het toekomstige Pajottegem. Het toeristische karakter van Torentoer wordt ook over de gemeentegrenzen gepromoot. De torens, de bijhorende routes en de natuurpracht van de regio worden een hele zomer lang via social mediacampagnes in heel Vlaanderen onder de aandacht gebracht. Torentoer zwengelt zo het toerisme aan. Het project moet dus niet alleen voor wandelaars en fietsers een meerwaarde worden maar ook voor de lokale handel en horeca.

De opening van de torens voor het publiek is gepland op vrijdag 14 juni 2024. De torens blijven toegankelijk tot en met 11 september 2024.


Meer info

Alle info vind je vanaf 14 juni op www.torentoer.be