Unisono

Unisono is het uniek platform dat Sabam, PlayRight en SIMIM samen oprichtten. Daarmee regel je vanaf 1 januari 2020 via één licentie het gebruik van muziek, theaterwerken, audiovisuele werken,… snel en eenvoudig op één centrale plaats en met één betaling.

  • Sabam is de Belgische vennootschap van en voor auteurs, componisten en uitgevers.
  • PlayRight is de vennootschap voor de rechten van de uitvoerende kunstenaars. 
  • SIMIM vertegenwoordigt en verdedigt de rechten van de muziekproducenten.

Het uniek platform Unisono is het resultaat van de samenwerking tussen de beheersvennootschappen Sabam, PlayRight en SIMIM. Haar missie? Door het aanbieden van een kwalitatieve en efficiënte dienstverlening alle rechthebbenden een correcte vergoeding garanderen. Op die manier wil Unisono uitgroeien tot hét referentiepunt voor het efficiënt beheer van alle auteursrechten en de Billijke Vergoeding.

Via 1 licentie voldoe je aan alle verplichtingen en kan je met een gerust hart het volledige repertoire van Unisono gebruiken, in de wetenschap dat alle rechthebbenden daarvoor een correcte vergoeding ontvangen.
 
Je behoudt het overzicht dankzij een handige tariefsimulator, de mogelijkheid om eender waar en wanneer de status van je dossier op te volgen, en een duidelijk zicht op de verdeling van de vergoeding over de verschillende partijen via jouw factuur.

Vraag via de website van Unisono een licentie aan.    

Laatst aangepast op: 29-12-2022 om 11:18