Voedselbank Pajottenland

Binnenkort start het lokaal bestuur een samenwerking met de Voedselbank Pajottenland vzw.

De Voedselbank Pajottenland is een burgerinitiatief en werd opgericht door een groep vrijwilligers. Het doel is om voor een aantal Pajotse gemeenten op regelmatige (wekelijkse) basis een voedselverdeling te organiseren voor personen en gezinnen die daartoe door het OCMW erkend zijn. In totaal zullen een zestal gemeenten mee in het initiatief stappen. 
Voor de organisatie van de voedselverdeling werd een pand gelegen op de Edingsesteenweg 241 te Leerbeek (vlak bij het busstation) gehuurd en ingericht als 'winkelruimte' en stockageruimte.  
Voor de uitbating van het pand werkt de Voedselbank Pajottenland samen met Oxfam Wereldwinkel die in een deel van hetzelfde gebouw gevestigd is.

De bevoorrading van de voedselbank zal gebeuren vanuit de Provinciale Voedselbank Brussel-Brabant en door het ophalen van overschotten bij lokale winkels en bedrijven (landbouwers, industrie). Dit initiatief past in de strategie voor armoedebestrijding en zal aan diegenen die daarvoor in aanmerking komen een kwaliteitsvol en gevarieerd aanbod van voedsel ter beschikking stellen, op een respectvolle manier. De opstart van de Voedselbank Pajottenland is gepland in mei 2023.

Laatst aangepast op: 03-04-2023 om 13:44