Voedselbedeling

Eén keer per week organiseert het OCMW een voedselbedeling. 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de gratis voedselbedeling moeten de begunstigden als bevoegd OCMW onder OCMW Galmaarden vallen én dienen zij zich in één van volgende situaties te bevinden: 

  • Begunstigde zijn van een leefloon, aanvullend leefloon of equivalent leefloon. 
  • Bewoner zijn van een Lokaal Opvanginitiatief van OCMW Galmaarden. 
  • Zich in een vorm van budgethulpverlening van OCMW Galmaarden bevinden zijnde: schuldbemiddeling, budgetbegeleiding en budgetbeheer, al dan niet gecombineerd met een collectieve schuldenregeling én zich in zulke situatie bevinden dat na sociaal onderzoek blijkt dat er nood is aan voedselbedeling.
  • De begunstigden die zich in zulke situatie te bevinden dat na sociaal onderzoek(*) blijkt dat er nood is aan voedselbedeling. 
  • De begunstigden dienen vooraf contact op te nemen om zich te registreren op de aanwezigheidslijst.

(*) De beslissing om personen/gezinnen uit te nodigen naar de wekelijkse voedselbedeling wordt genomen door de maatschappelijk werker. Deze beslissing is gestaafd op basis van een sociaal onderzoek naar de financiële situatie van de aanvrager. 
Het sociaal onderzoek kan reeds eerder plaatsgevonden hebben binnen het kader van de aanvragen tot bekomen van het recht op maatschappelijke integratie en de aanvragen maatschappelijke dienstverlening.   

Met de steun van lokale handelaars

De wekelijkse voedselbedeling kan georganiseerd worden door de samenwerking van het OCMW met een aantal lokale handelaars. Door het bekomen van producten vanwege deze handelaars kan het OCMW een aantal personen/gezinnen voorzien van extra levensmiddelen. 

Laatst aangepast op: 30-12-2022 om 11:47