Waterleiding

Voor de aanleg en het onderhoud van nutsleidingen is de gemeente Galmaarden aangesloten bij verschillende intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

De waterleiding valt onder de bevoegdheid van De Watergroep.

Meer info

Heb je vragen over de aanvraag van een nieuwe drinkwateraftakking, verhuis, keuring van een waterinstallatie of afvoer van afval- en regenwater… Neem dan een kijkje op www.dewatergroep.be. Ook informatie over de waterkwaliteit, een overzicht van de tarieven of mogelijke storingen in jouw buurt zijn terug te vinden op de website van De Watergroep. Een verhuizing kan je voortaan volledig digitaal afhandelen via de online klantenzone van De Watergroep.

Storingen aan het leidingwater

Vanaf eind oktober 2022 communiceert de Watergroep proactief naar klanten en gemeentes bij onverwachte werken of storingen aan het leidingwater. Dit betekent dat alle inwoners van wie een geldig e-mailadres of gsm-nummer gekend is, automatisch op de hoogte worden gebracht bij een ongeplande waterstoring. 
 
Als inwoner hoef je niets te doen. De inwoners waarvan De Watergroep via de klantenzone een geldig e-mailadres en/of gsm-nummer hebben, zullen automatisch op de hoogte gebracht worden bij een ongeplande waterstoring. In die boodschap geven ze telkens mee wat er aan de hand is en wanneer de storing ten laatste terug van de baan is. De meest recente informatie over storingen en werken is (net zoals vroeger) ook steeds terug te vinden op de website www.dewatergroep.be/storing. En uiteraard kunnen klanten ook altijd telefonisch bij De Watergroep terecht via 02 238 96 99. 

Laatst aangepast op: 29-12-2022 om 13:40